Historik

AB EICA grundades 1957 av Einar Carlson med målsättning att tillverka vagnar och möbler för sjukhus och vårdrum. 1964 omkom Einar i en tragisk flygolycka och Einars fru Ewy blev ställd inför ett val driva vidare eller sälja företaget. Efter att ha medverkat och stöttat under de kärva inledningsåren kändes det fel att lämna, så valet var inte så svårt, Ewy drev företaget vidare och det med bravur. 1996 lämnade Ewy över VD posten till sonen Mikael Carlson som tillsammans med sin syster Marita Nilsson också tog över ägandet 2000.

Under hela tiden har standardsortimentet med vårdmöbler varit basen i verksamheten.
I mitten på 80-talet försvann en stor del av den svenska markanden med alla sparpaketen. Sökandet efter nya projekt gav flera fina och givande kontakter. Eica började tillverka ergonomiska bord, för bland annat kontor, montering & packetering - Helt efter kundens önskemål.

Vi satsade på en modern plåtavdelning och moderniserade vår lackeringsavdelning vilket har resulterat i flera nya projekt där vi tillsammans med kunden tar fram ich levererar lösningar till önskat resultat.

Vi är duktiga på små- och medelstora serier där vi ofta är involverade från konstruktion till färdig produkt, och i vissa produktioner även levererar direkt till slutkund.

Vi ser hela tiden fram emot nya utmaningar, nya kunder och varaktiga samarbeten.

 

Offertförfrågan

Offertförfrågan


Skicka offertförfrågan

Kontakta oss direkt

Har du frågor eller vill beställa? Ring oss på 035 - 15 13 30 eller skicka ett meddelande.

Skicka meddelande

Gör en offertförfrågan

Skicka snabbt och enkelt en offertförfrågan till oss.